JKN-1.jpg


Olen Jussi K. Niemelä, syntyjäni porilainen, mutta vuoden 1999 alusta lauttasaarelainen. Muutin meren rannalta meren rannalle, lähemmäs, aina lähemmäs. Meri, puut ja linnut kiehtovat, ne ovat ystäviäni ja kuuntelen heitä tarkkaan. Ystäväni asustavat runomaailmassani, jossa on myös ihmisiä; muusia ja muita säteileviä inspiraation lähteitä.

Olen skeptikko, vapaa-ajattelija ja sekulaari humanisti, mutta pidän itseäni erittäin henkisenä ihmisenä. Henkisyys, ihmisyys, humaanius, intohimo, ei kuitenkaan edellytä hengellisyyttä, vaikka monen kohdalla näin näyttäisi olevan. Viihdyn kovissa faktoissa ja mielikuvitusvaltakunnassani yksin, kunhan ystäväni ovat lähellä. He ovat, aina. Tässä mielessä en oikeastaan ole koskaan yksin. Maailmani on joskus liiankin täynnä tohinaa – vaikka olen rauhassa, yksin kotona. Meri tuoksuu ja puut kertovat tarinoita. Linnut ovat aina läsnä. Muusat hiljaisuudessaankin sydänalassa, maailmassa.

-Jussi


1. Art without passion is like water without clarity.

2. The purpose of art is to ask questions, not to answer.

3. Consciousness in the centre of creation, like the universe.

4. If art is not sincere, it is not art.

5. Art is complex, whereas entertainment is simple. If art appears as simple, it is yet profound and complex under the surface, for entertainment is always shallow and mere surface without content. Art is never shallow. It is unfathomable.

6. Art makes you think, entertainment makes you forget.