kraus_cover_0509-normal.jpg

Juhani Ihanuksen suomentama Karl Krausin aforismivalikoima Myrkyn käyttöohje on ilmestynyt syyskuussa 2014.

Kirjailija ja lehtimies Karl Kraus (1874–1936) julkaisi esseiden, näytelmien, runojen, artikkeleiden ja arvostelujen lisäksi aforismeja ja fragmentteja. Myrkyn käyttöohje on valikoima Krausin aforistisista teoksista Sprüche und Widersprüche (1909), Pro domo et mundo (1912) ja Nachts (1918). Satiiriset aforismit kuvastavat ensimmäisen maailmansodan ja sitä edeltävän vuosikymmenen tunnelmia ja ovat yhä hätkähdyttävän ajankohtaisia. Aforismit on valikoinut ja suomentanut kulttuuripsykologian sekä aate- ja oppihistorian dosentti, kirjailija Juhani Ihanus.


     Pidä intohimosi kurissa, mutta varo päästämästä järkeäsi valloilleen.

     Mitä meitä auttavat liekinheittimet, kun tulitikut loppuvat!

     Laajimmalle levinneitä sairauksia on diagnoosi.

     Mitä lähempää katsoo sanaa, sitä kauempaa se katsoo takaisin.

     Taiteen vaikutus on aluton ja siksi loputon.


Myrkyn käyttöohje on Suomen aforismiyhdistyksen Pilke-julkaisusarjan seitsemäs teos. Lisää tietoa kirjasta Pilke-kirjojen sivuilta http://pilkekirjat.blogspot.fi/ sekä Into Kustannuksen sivuilta http://www.intokustannus.fi/kirja/myrkyn_kayttoohje/.

Aforismiblogin lukijat voivat tilata uutta Kraus-kirjaa erikoishintaan 12 euroa. Hintaan lisätään postimaksu, joka on 1,80 euroa / kirja ja 3,60 euroa / kaksi kirjaa. Tee tilauksesi sähköpostitse yhdistyksen taloudenhoitajalle osoitteeseen toni.heikkinen[ät]kolumbus.fi. Alennushintaisia kirjoja on rajoitettu määrä.