Hyvät aforismien kirjoittajat,
 
jo kuudesti on järjestetty kampanja, jossa on ollut aforismeja esillä Helsingin raitiovaunuissa, metroissa ja metroasemilla (vuonna 2011 lisäksi paikallisjunissa). Kampanja toteutetaan myös vuonna 2015. Se tarjoaa aforistiikalle ja aforistikoille laajaa näkyvyyttä. Pelkästään metrolla tehdään yli 150 000 matkaa päivässä. Lisäksi aforismeja julkaistaan esim. HSL:n (Helsingin seudun liikenne) tiedotuspalstoilla.
 
Aforismeja voivat tarjota kaikki. Koska kyseessä kuitenkin on HSL:n ja Suomen aforismiyhdistyksen yhteinen hanke, ei aforismiyhdistyksen jäsenyyttä ( = maksettu jäsenmaksu 2014 – 10 euroa; tilinumero: FI59 1470 3000 2560 35 (Suomen aforismiyhdistys); viitenumero 123) katsota haitaksi.
 
Kaikki erilaiset aforistiset tyylit perinteisestä proosa-aforismista lyyrisempiin aforismin muotoihin ovat tervetulleita.
 
Aforismeja tullaan valitsemaan noin 20–25 henkilöltä. Mukaan tulee myös ruotsinkielisiä aforismeja, ja toivomme erityisesti, että ruotsinkieliset aforistikot aktivoituisivat tänä vuonna lähettämään aforismejaan tarjolle aiempaa runsaammin.
 
Aforismit valitsee aforismiyhdistyksen nimeämä raati, jonka jäseniä ovat Virpi Alanen, Toni Heikkinen ja Timo Salo.
 
Jos haluat tarjota omia ( = itse kirjoittamiasi) aforismejasi tähän kampanjaan, toimi näin:
 
1. Valitse omista aforismeistasi sellaisia (korkeintaan 20 kpl), joiden arvelet soveltuvan esille liikennevälineisiin. Aihe on vapaa. Aforismit voivat olla aiemmin julkaistuja tai julkaisemattomia
 
(Huom! Tarkoituksena ei ole löytää joukkoliikennettä propagoivia mainoslauseita tai sloganeita tyyliin ”Raiteilla pysyt oikealla linjalla.”, vaan laadukkaita ja tarkoitukseen soveltuvia aforismeja (jotka toki voivat liittyä matkustamiseenkin).)
 
2. Laita sähköpostiviestin otsikoksi RAIDEAFORISMEJA.
 
3. Lähetä aforismit (ehdottomasti korkeintaan 20 kpl) osoitteeseen [email protected]
 
4. Aforismien tulee olla perillä viimeistään lauantaina 15.11.2014 klo 24.00. Vain ajoissa tulleet aforismit otetaan huomioon.
 

Kun tarjoat aforismejasi, annat samalla yhdistykselle ja HSL:lle oikeuden käyttää aforismejasi kyseisessä kampanjassa niin liikennevälineissä kuin muissakin kampanjayhteyksissä (esim. asemat, HSL:n tiedotuspalstat, kampanjan tiedotukseen liittyvät nettisivut).

Kampanjaan valituista aforismeista ei makseta kirjoittajalle rahallista palkkiota. Palkkiona on aforismin ja aforistikon saama näkyvyys ja mukana olo kampanjassa.
 
Lisätietoja saat tarvittaessa edellä mainitusta sähköpostiosoitteesta.