”Georg Christoph Lichtenberg – mieleenjuolahdusten sunnuntailapsi”
 
 
Useimpien ihmisten epäluulo jotakin kohtaan johtuu heidän sokeasta uskostaan johonkin muuhun.
 
Kun kirja ja pää törmäävät yhteen ja kuuluu ontto ääni, lähteekö se aina kirjasta?
 
On mahdotonta kantaa totuuden soihtua tungoksen läpi kärventämättä jonkun partaa.
 
G. C. LICHTENBERG (teoksesta Töherryskirjat, suom. Juhani Ihanus)
 
 
Torstaina 26.4. on jälleen tiedossa hieno ilta, sillä dosentti Juhani Ihanus alustaa maailmanaforistiikan keskeisimpiin kirjailijoihin kuuluvasta G. C. Lichtenbergistä otsikolla ”Georg Christoph Lichtenberg – mieleenjuolahdusten sunnuntailapsi”. Ihanus lukee pyynnöstämme myös omia aforismejaan.
 
Georg Christoph Lichtenberg kuuluu maailmanaforistiikan klassikoihin. Hän oli vuosina 1742–1799 elänyt saksalainen tiedemies, filosofi ja kirjailija. Hän kirjoitteli mietelmiä ja muistiinpanoja vahakansivihkoihin omaksi huvikseen aikomatta koskaan julkaista niitä. Sittemmin nämä ”töherryskirjat” ovat saavuttaneet asemansa maailmanaforistiikan merkittävimmän ja kiinnostavimman aineiston joukossa.
 
Lehtori Juhani IhanusJuhani Ihanus on kulttuuripsykologian dosentti ja Avoimen yliopiston lehtori Helsingin yliopistossa, taidekasvatuksen ja taidepsykologian dosentti Aalto-yliopistossa sekä aate- ja oppihistorian dosentti Oulun yliopistossa. Hän on suomentanut useita teoksia, muun muassa Lichtenbergin Töherryskirjat ja E. M. Cioranin Katkeruuden syllogismeja (yhdessä Carla Schubertin kanssa).
 
Tilaisuus pidetään Rikhardinkadun kirjastossa (Rikhardinkatu 3, Helsingin keskusta) klo 18.30.
 
 
TULE MYÖS KEVÄTKOKOUKSEEN
 
Puolta tuntia aiemmin eli klo 18.00 alkaa Suomen aforismiyhdistyksen kevätkokous, jossa käsitellään sääntöjen mukaiset kevätkokousasiat, muun muassa toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2011.
 
LISÄKSI:
* Tarjoilua
* Kaikkia Pilke-kirjoja (Envallin mainio kirjoitusopas, Hannu Hirvosen kehuttu aforismikokoelma, Tiheiden ajatusten kirja – uuden aforismin parhaat sekä uunituore ja odotettu Eino Vastarannan esikoiskokoelma) saatavilla.
* Antikvariaatti Hymyilevä afo paikalla – vanhempaa aforistiikkaa yms.
* Kalligrafisten aforismien näyttely esillä Rikhardinkadun kirjaston 2. kerroksessa. Saavu siis ajoissa, niin ehdit nähdä näyttelynkin.
 
Sekä vuosikokous että alustus ovat kaikille avoimia!
 
TERVETULOA!