tn_kaikkiin_neljaan_tuuleen_1379924545-n

Rakastetuimpiin runoilijoihimme kuuluvan Edith Södergranin aforismit julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Aforismien syntyaikaa leimaavat suuret historialliset muutokset koko Euroopassa ja myös Södergranin omassa elämässä. Aforismit henkivät olemassaolon riemua, mutta myös tietoisuutta ihmisen rajallisuudesta. Niiden kautta pääsemme mukaan Södergranin ajattelun ja kokemusten löytöretkille, pienistä asioista suuriin, arkisesta juhlalliseen.

Aforismien ohella teoksessa on mukana myös todellinen harvinaisuus: Södergranin suomen kielellä kirjoittama mietelmällinen proosateksti, joka julkaistaan ensimmäistä kertaa alkuperäiskielellään. Lisäksi kirjassa on suomentajan laatima kirjoitus Södergranin elämästä ja tuotannosta sekä alkukieliset aforismit.

Aforismit on suomentanut useilla palkinnoilla palkittu kirjailija ja kirjallisuusvaikuttaja Hilja Mörsäri, jolle Södergranin tuotanto on ollut läheistä jo nuoruudesta lähtien.


Kaikki pitkät totuudenjuuret ovat epäilyttäviä; totuus löytyy vain pieninä palasina.

Vapaa tahto on absurdi oletus, jotain omavaltaisesti toimivaa abstraktissa ajatusmaailmassa.

Asuintalomme ovat muinaisajan kojuja verrattuna asumukseen, jota kannamme sisällämme.

Kosmoksen runot voivat olla vain kuiskauksia.

Unissakävijä kulkee arpajaisiin vetääkseen suuren arvan.

 

Kaikkiin neljään tuuleen on Suomen aforismiyhdistyksen Pilke-julkaisusarjan viides teos. Lisätietoa: http://www.intokustannus.fi/kirja/kaikkiin_neljaan_tuuleen/.

Aforismiblogin lukijat voivat tilata kirjaa alle puoleen hintaan (ovh. 25 eur) eli 12 eur/kpl + postikulut. Kirjojen hinnat postikuluineen
1 kpl – 12,95 euroa
2 kpl – 25,50 euroa
3 kpl – 38,45 euroa

Tee tilauksesi sähköpostitse yhdistyksen taloudenhoitajalle osoitteeseen toni.heikkinen[ät]kolumbus.fi Alennushintaisia kirjoja on rajoitettu määrä.