afo_yhd_iso-normal.jpg

18.4.2013 klo 17 / 17.30
Paikka: Rikhardinkadun kirjasto, 1. krs., Rikhardinkatu 3, Helsinki
 
Tänä vuonna yhdistyksen vuosikokous (18.4.2013 klo 17) osuu Suomen aforismipäivään. Suomen aforismiyhdistys järjestää aforismipäivän kunniaksi tavallista runsaammin ohjelmaa vuosikokouksen jälkeen.
 
Noin klo 17.30 vuosikokousesitelmän (n. 20 min) tulee pitämään suomen kielen professori Kaisa Häkkinen. Hänen puheenvuoronsa aiheena on ”Onko aforistikko kieliasiantuntija?”.
 
Tapahtuman taiteelliset esiintyjät ovat runoilija Olli-Pekka Tennilä ja aforistikko Erkki Juhani Melartin. He esiintyvät Kaisa Häkkisen puheenvuoron jälkeen.
 
Erkki Juhani Melartin on aforistikko ja yhdistyksen oltermanni. Hän viimeistelee parhaillaan esikoiskokoelmaansa.
 
Olli-Pekka Tennilä on julkaissut kaksi runoteosta: Ololo (2008) ja Yksinkeltainen on kaksinkeltaista (2012). Tennilän runoilmaisu on fragmentin ja aforismin sukuista, niiden avoiminta ja rihmastoisinta laitaa. ”Tekstisiruja" sisältävä Yksinkeltainen on kaksinkeltaista -teos voitti Runeberg-palkinnon.
 
Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset kevätkokousasiat, muun muassa toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2012.
 
Sekä vuosikokous että aforismipäivän tapahtuma ovat kaikille avoimia. Tilaisuudessa on myös pientä tarjoilua. Tervetuloa!