Kekkonen lenkillä vuonna 1971. (Kuva: A4 Photo/Pressfoto/Hans Paul)

Kunka käy Kekkoselta rock'n'roll? kyseltiin aikoinaan. Miten käy presidenttiehdokkailta aforismin tai runon kirjoittaminen? MTV3:n vaalitentissä 14.12.05 annettiin ehdokkaille tehtäväksi kirjoittaa aforismi tai runo, jossa esiintyy sanat valta ja rakkaus. Tässä tulokset (iltapäivälehtien mukaan):

Valta, valta, yksinvalta, harvainvalta, kansanvalta, tasavalta. Yhteinen on kansanvalta, vaan rakkaus on suurin valta. (Tarja Halonen)

Et sorru vallan rakkauteen, jos antaudut rakkauden valtaan. (Heidi Hautala)

Valta turmelee, rakkaus rikastuttaa elämää. Sen takia tavoitelkaa enemmän rakkautta ja luovuttakaa valta - minulle. (Bjarne Kallis)

Lennä lennä lintunen, kulje korkeutta kohti. Kun myrsky ilman, kylmyys maan, ja halki kuljet laulain maan, sä puoluevaltaa uhmaat ja kansan rakkauden saat. (Arto Lahti)

Vaikka olemmekin tässä valtaa tavoittelemassa, rakkaus vain on todella tärkeää. (Henrik Lax)

Rakkaus sivelee sielua, antaa ja ottaa vastaan jotain, jota ei voi koskettaa; se on rajaton. Valta hivelee tuntoa, antaa ja ottaa jotain; sitäkään ei voi koskea, mutta se on rajallinen. (Sauli Niinistö)

Minun rakkauteni sinuun on tietoinen ja pysyvä, syvä mielen asenne. Valta kuuluu Suomen kansalle ja siksi sitä ei saa luovuttaa Euroopan unionille. Valtava rakkaus, valtava rakkaus sinuun, rakkaani, ja itsenäiselle Suomelle. (Timo Soini)

Valtaan jos rakastun, siirryn halkoja hakkaamaan. (Matti Vanhanen)

Kuinka hyvin ehdokkaat onnistuivat aforismin/runon kirjoittamisessa? Kuka onnistui parhaiten? Mikä on sinun aforismisi, joka sisältää sanat rakkaus ja valta?