<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

405.jpg

 

Kirjallisuuslehti Kerberokselta on ilmestynyt aforismiaiheinen teemanumero. Tässä päätoimittaja Timo Hännikäisen tiedote asiasta:

 

Vuoden 2005 viimeinen Kerberos on ilmestynyt. Tällä kertaa teemana on aforistiikka,  erityisesti sen uusi nousu Suomessa. Aforismi, hankala ja huonosti käyttäytyvä kirjallisuudenlaji nostaa päätään aikana, jolloin kirjallisuuselämän tärkein arvo on hyvä piknikhenki. Kerberos esittelee aforismivuoden satoa ja pohtii lajin historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuuttakin. Teeman ulkopuolelta mukana on pari helmeä argentiinalaisesta ja ranskalaisesta kirjallisuudesta.

 

Numeron sisällys lyhyesti:

 

- Kultaisesta käytöksestä: Olli Hyvärisen essee Paavo Haavikon aforismikirjasta "Käytännön metafysiikka". Huonon käytöksen aakkoset Nyky-Suomen kuvastimena.

 

- Ville Hytösen katsaus kuluneen vuoden suomalaiseen aforistiikkaan.

 

- Oscar Wilden fraaseja ja ajatuksia nuorten käyttöön. Suomennos Timo Hännikäinen.

 

- Kotimaista aforistiikkaa: Sami Feiring, Aleksi Ahtola ja Ville Hytönen.

 

- Jorge Luis Borges (1899-1985) oli Latinalaisen Amerikan kirjallisuuden uhkarohkein älyllinen akrobaatti. Kerberos julkaisee kaksi Borgesin käymää keskustelua argentiinalaisen fyysikon ja kirjailijan Ernesto Sabaton kanssa, aiheina kielen synty ja unen todellisuus. Suomennos Sampsa Laurinen.

 

- Ranskalaisen runouden modernin klassikon Stéphane Mallarmén (1842-1898) runoja. Suomennos Einari Aaltonen.

 

- Kirja-arvosteluja.

 

Kerberosta myy Akateeminen kirjakauppa (Helsinki, Tampere, Turku) ja numero on myymälöissä perjantaina. Lehti kannattaa myös tilata edullisesti kotiin: kestotilaus (4 numeroa/vuosi) maksaa 16 EUR ja kertatilaus 17 EUR. Tilauksen voi tehdä laittamalla sähköpostia suoraan päätoimittajalle osoitteeseen timo.hannikainen@savukeidas.com. Kerberos kiittää lukijoita kuluneesta vuodesta.