<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vuosi 2006 tuo tullessaan paljon mukavaa aforistiikasta kiinnostuneille. Blogiimme on lähiaikoina tulossa Eino Vastarannan, Erno Paasilinnan, Markku Envallin, Stanislaw Jerzy Lecin ja monien muiden aforismeja, Rain Koolin aforistisia runoja, muutama kirja-arvostelu sekä Hilja Mörsärin erinomainen alustus, jonka hän piti yhdistyksemme syyskokouksessa. Lisäksi on tulossa muun muassa kolmiosainen tietopaketti aforismista: 1. Perustietoa aforismista, 2. Vinkkejä kirjoittajille, 3. Miten saan aforismini julki.

 

Aforismiyhdistyksen vuosi 2006 tuo myös mukanaan uusia toimintamuotoja, joista on tietoa toimintasuunnitelmassamme.

 

Yksi suuri ilonaihe aforistiikan saralla vuonna 2006 on tämä helmi-maaliskuussa ilmestyvä kirja:

 

27750.jpg

 

Hannu Mäkelä: Samuli - Muistelma Samuli Parosesta

 

Samuli Paronen (1917–1974) julkaisi kymmenvuotisen kirjailijanuransa aikana kahdeksan romaania sekä novelli- ja mietekokoelman. Hän oli mies, jolle maailma oli sana.

 

Työmies Paronen eli vaatimattomasti, kärsi rahapulasta ja sairauksista ja huolehti hankalasta vaimostaan kuin poika äidistään. Valtion kolmivuotinen apuraha antoi Paroselle ensimmäisen kerran mahdollisuuden keskittyä pelkästään kirjoittamiseen, mutta sen päätyttyä toimeentulo oli jälleen hankittava muualta. Terveys oli jo mennyt, ja Parosen kirjalliset suunnitelmat jäivät kesken.

 

Nuoreen kustannustoimittajaan ja kirjailijaan Hannu Mäkelään Paronen teki lähtemättömän vaikutuksen jo ensi kohtaamisesta lähtien. Mäkelälle Paronen edusti todellista kirjailijaa, jonka hän otti esikuvakseen ja isähahmokseen.

 

Kirjeenvaihtoon, tapaamisiin ja läheisten kertomaan perustuvassa kirjallisessa muotokuvassa Hannu Mäkelä kuvaa vaikuttavasti Samuli Parosen dramaattisia elämänvaiheita ja yksinäisyyden ja ankarien olosuhteiden keskellä sanan voimaan uskoneen lahjakkuuden henkistä voimaa.

 

Noin 260 sivua / 140 x 202 mm / 84.2 / ISBN 951-1-19601-4